Profiel

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als docent lichamelijke opvoeding. Vanuit die invalshoek ben ik altijd bezig geweest met begeleiden en organiseren. Ik heb in die functie op verschillende scholen gewerkt. Na enkele jaren als docent LO te hebben gewerkt heb ik de post-HBO opleiding Bedrijfskunde gevolgd.

In 2004 ben ik teamleider geworden bij het Esdal College. Ik was verantwoordelijk voor één van de drie teams. Vervolgens  ben ik in 2011 benoemd als locatiedirecteur. Eerst van één school, een aantal jaren later kwam daar een tweede locatie bij.

In mijn leidinggevende posities heb ik gemerkt dat de mensen waarmee je werkt het belangrijkste kapitaal zijn. Missie en visie zijn heel belangrijk, maar uiteindelijk moeten de medewerkers het uitvoeren. Daarom probeer ik de medewerkers altijd vanaf het begin mee te nemen in het proces.

Inmiddels heb ik geleerd dat managementprocessen, ongeacht de sector waarin je werkzaam bent, grotendeels gelijk zijn. Het draait om mens en organisatie.

Ik ben een open, recht door zee persoon. Mensen weten wat ze aan mij hebben. Hoewel je als leidinggevende niet altijd direct openheid van zaken kunt geven, houd ik niet van verborgen agenda’s.

Ik werk graag samen vanuit kennis en structuur. Van daaruit probeer ik de mensen mee te nemen in processen. Ik ga er daarbij van uit dat personeelsleden ook hun kennis inzetten en hun verantwoordelijkheden nemen, zodat we samen tot een mooi resultaat kunnen komen.

Wanneer we een bepaalde koers varen is het bij mij voorwaarde dat iedereen dezelfde kant opgaat. Verschillen zijn acceptabel, zolang de richting maar de juiste is.

Met de visie op het netvlies probeer ik op een praktische, pragmatische wijze te zoeken naar oplossingen. Het belangrijkste is dat mensen hun werk goed doen en dat ze zich proberen te ontwikkelen. Daarbij is humor en met elkaar plezier hebben essentieel.

 

TOP